8/15/13

Mijn kleine deugniet wordt nu bijna dagelijks even op de kiek gezet. Vandaag geportretteerd met nieuwe speen. Hier in huis geldt de regel: is de oude speen aan vervanging toe? Zoek dan een zo groot en 'lelijk' mogelijke nieuwe.
Alleen haar allereerste speentje kon het daglicht nog verdragen. Alle spenen daarop maakten deel uit van bovengenoemde queeste.
Wel is ze heel lang 'hooked' geweest aan de Avent-freeflow speen. Toen ze nog een mini-baby was, was dat echt hilarisch... Het leek wel een oversized bril, maar dan in speen-vorm. Omdat ze zo verslaafd was aan deze speen, hebben we die vaker gehaald. Maar hoe meer haar koppie begon te groeien, hoe minder het grappige effect van die speen werd.
Toen kwam ik ergens op internet een Hevea-speen tegen. Mama vond 'm geniaal! Helemaal verantwoord. Hij bestaat uit een stuk natuurrubber van de Hevea-boom. Leuke figuurtjes erin. Ja, heel geslaagd al zei ik het zelf. Maar met deze had ze toch wel moeite. Hij zag er echt anders uit, proefde en voelde anders. Uiteindelijk accepteerde ze hem wel, maar vaak grepen we alsnog naar haar reserve-aventspeentje ( met zo'n platte orthodontische vorm ).
We hebben toen weer een hele poos de Orange Baby versie van Avent gehad. Maar omdat ze inmiddels de 6 maanden lang en breed gepasseerd is, moesten we op zoek naar een nieuwe. En voor zover ik weet hebben ze de freeflow niet in 6+ maanden.
Dus dan maar een andere met soortgelijke speenvorm. En dat werd dan deze... De MAM air. Ook orthodontisch verantwoord, maar net weer even anders van vorm. Dus het was even drie keer eruit 'ploepen' voor ze 'm goedkeurde. En zeg zou zelf... Missie geslaagd, toch? Hij is groot, niet heel charmant, maar doet wel zijn werk. Ik en MAM zijn vrienden geworden.

En omdat mevrouw vanochtend niet wilde slapen, zijn we maar op wandeling om het meer gegaan. We waaiden uit onze rokken, maar die frisse neus hebben we weer gehaald.
Inmiddels ligt ze wel lekker te slapen. Maar de trucs die ik er voor uit moet halen de laatste dagen zijn niet van de lucht...

Maar ze slaapt. Ssst!

2 comments:

  1. Uiterst vermakelijk stukje. Moest er van gniffelen. Ik zeg: boekje schrijven boef! X van je meneer

    ReplyDelete