8/19/13

Nou, onze eerste nacht zonder nachtvoeding is een feit. Ik heb haar om 23:00 nog een droomvoeding gegeven... anders is de nacht wel erg lang, zomaar ineens, zonder nachtvoeding. Om 03:30 werden we beproefd... Het ging niet zonder slag of stoot, maar het is gelukt. Ze wilde eigenlijk gelijk, vanuit gewenning, aan de borst. Ze was dan ook verbaasd dat ik deze niet tevoorschijn haalde.
Eerst troosten met een aai over de bol. 'Maar mam, wat doe je nu toch... Dit was niet de bedoeling!'.
Tranen. Even oppakken, troosten en weer neerleggen. Dit tot 3 keer aan toe... Desillusie en tranen. Plus een beetje teleurstelling. Toen weer opgepakt en even gaan zitten om te knuffelen. Ze dommelde langzaam weg, terwijl ze me heel stevig vasthield. Toen weer op bed gelegd. Ze draaide zich nog even om met een blik van 'Echt-echt-echt geen slokje?!'... Nee lieve Titi, echt niet.
Daarna de kamer uitgelopen en even op de gang gewacht. Gerda ( haar knuffel ) kreeg nog even de volle lading en werd heen en weer geslingerd. Maar toen rinkelde Gerda's belletje niet meer en hoorde ik ook geen spelend meisje. Op kousenvoetjes ben ik terug naar bed geslopen. Bij elkaar heeft dit troosten misschien een half uur geduurd. Valt me alleszins mee.
Om 07:00 ging mijn wekker om de dag volgens vaste structuur te beginnen. Zowaar... Ze sliep nog.
Dus wakker gemaakt voor de welverdiende borst, die ze gretig met geklauwde mini-handjes omklemde en dronk.
Daarna mama douchen en naar beneden voor de boterham. En zo gaan we vandaag in rust, ritme en regelmaat verder. Mijn eigenlijke plannetje hield in dat ze van 10:00 tot 12:00 zou slapen. Maar dat werd 09:30 tot 10:30. Logisch dat ze 14:00 niet zou gaan redden. Dus ligt ze een uurtje eerder op bed en gaat ze op het einde van de dag nog even doezelen. Ze is dus ook nog niet helemaal toe aan 2 tukjes.
Maar dit is ook prima.
Straks als ze wakker wordt pakken we het weer op. En vannacht hetzelfde verhaal. Mocht ze wakker worden. Die droomvoeding houden we er nog even in tot ze goed zonder nachtvoedingen en anderzijdse troost kan. Dan is het vroeg genoeg om ook die af te gaan bouwen en voor het 'klokje rond' te gaan. We doen het in stapjes.
De komende nachten zullen dus even pittig zijn w.b.t. troosten, maar ze kan het zo goed... Ik heb er alle vertrouwen in dat het over een week heel anders zal zijn en iedereen weer een beetje aan zijn nachtrust toekomt.

Overdag is ze gelukkig helemaal heppie de peppie! Zitten gaat steeds beter. Rollen is nog favoriet, maar tijgeren gebeurt zo nu en dan ook een stukje. En vandaag haar eerste bammetje met kaas soldaat gemaakt. Hap, slik, weg... iets te enthousiast.

Ik heb vandaag nog een kussentje in elkaar geflanst. Hij ziet er zo prima uit hoor... Maar de binnenkant verhuld een homemade blamage. Mijn eerste ervaring met paspel is uitgelopen op een fiasco. Want de paspel moet aan de buitenkant zitten... niet aan de binnenkant. Heel stom. Verkeerde kanten op elkaar genaaid. Ik dacht na driekwart tutorial wel dat ik het zelf af kon maken. Niet dus.
Maar je ziet er verder niks van. Volgende keer beter.

En zie hier, zie hier... Onze langverwachte boekenkast! Hij is van Woom. Een speelse modulekast met vier elementen. We vinden het wel wat. Eigenlijk als boekenkast aangeschaft, maar we willen 'm toch lekker luchtig houden. Hier en daar wat fotoboeken, kitscherige accessoires en lampjes.
De matroesjka's zijn van Omm design, ontworpen door Ingela. Gekocht voor Thirza, maar ze zijn in het echt iets kleiner dan gedacht... dus het varkentje en het aapje blijven even op hun plankje. Anders moeten we die uit haar poep vissen... als ze ooit nog naar buiten komen.
Gelukkig vind ik ze ook erg leuk en doen ze het goed in de kast.

No comments:

Post a Comment