9/20/13


Dag drie in het sanatorium sur mer du Meern. Ondanks de kille wind en vele plensbuien zetten we de ramen en de pui op een kier in de hoop dat de bacillen er een boodschap aan hebben en het hazenpad naar buiten kiezen. We hebben onze portie nu wel gehad nu ook dochter echt ziek is geworden. Was het gisteren nog een snotneus, hebben we vandaag te maken met een bleek smoeltje, waterige oogjes en klamme haartjes ( verhoging ). En ze eet nu praktisch niks meer. Mama, zelf ziek, maakt zich dus wel een beetje zorgen om haar kleintje. Gelukkig is ze wel nog redelijk happy en slaapt ze goed.

Om toch nog even wat daglicht te zien en even uit te waaien, zijn we net wel even naar Vleuterweide op en neer gewandeld. Dat is een stevige wandeling van ongeveer een half uur ( een enkeltje ). Daar doen we standaard de Hema en de Xenos aan en kijken we of de traiteur wat fijne weekend hapjes of vers fruit heeft.
Hoewel dit vaste prik is, ging ik stiekem wel met een missie. Ik had het plaid al op verschillende blogs gespot ( bij Zilverblauw onder andere ), maar 'm zelf nog iedere keer teruggehangen...: het plaid met geometrisch dessin in lichtroze en koraal. Ik wil iets minder 'lukraak' kopen. Hoewel ik van mening ben dat alle aankopen zinvol en mooi zijn, was de komst van een nieuw plaid niet hoognodig. Maar wie ziek is doet wel eens kleine dutjes op de bank en zo vergoelijkte ik de koop van dit juweeltje.
Bovendien had ik ook voor de dekens van Ferm Living kunnen gaan, die heel hoog op mijn verlanglijstje staan, een vergelijkbaar uiterlijk hebben, maar vele malen duurder zijn. Dus ik vind dit er een in de categorie 'extreem goede aankopen'.

Hoewel we binnen de kou nog verwelkomen, vind ik het wel al fijn om buiten warm te blijven. Mijn prachtige sjaal van Jago mocht dus weer uit de mottenballen getrokken worden en mijn nek sieren en verwarmen. Ik kocht 'm twee jaar terug tegelijk met een wollen winterjas bij Sissy boy en hij ziet er nog precies hetzelfde uit! Geen haartje verkeerd... Okergeel van kroel-zacht alpaca-wol. Ik had toen een neonroze muts erbij op het oog. Nooit gekocht, ieder jaar spijt. Misschien een puike bestemming voor de fashioncheque die ik vorige week kreeg.

Dit weer nodigt ook uit tot lange strandwandelingen. Ik kom zelf van de kust... zoals ik zelf altijd zeg. Ik ben geboren in Haarlem en heb mijn kinderjaren ( en de jaren erna eigenlijk ook ) aan zee doorgebracht, met de broekspijpen opgerold en met de pootjes in de branding. Ook in de winter. Ik hoop dat Thirza ook zo verknocht zal raken aan de zee, ook al wonen we er verder vandaan.
Hoog tijd om binnenkort eens richting mijn eigenlijke thuis te rijden, Santpoort en Bloemendaal. Even rode wangen en neuzen wandelen richting Ijmuiden en dan boven bij het vuur warm worden met een mok choco en een broodje kroket ( standaard recept, al zo lang als ik leef, bij Parnassia ) en als het echt onguur is een kom snert on the side.
Van de gedachte alleen al krijg ik het warm. Volgende week maar eens een keer doen. Dan is papa definitief in het land en zijn we vast ook uitgeziekt. Nu nog maar even een kopje kippensoep en een Nijntje koekje voor mijn stoere bikkeldochter.

1 comment: