9/2/13
We hebben wat gezellige en bijzondere dagen achter de rug. Thirza bleek na haar 'allemansvriend-vrijdag' ineens in voortreffelijke doen en kon gisterochtend ineens tijgeren. Ook heeft ze haar geluidloze grijns ( inclusief die kekke ondertandjes ) ontdekt. Menigeen valt hierbij volledig in katzwijm. Even een boodschapje doen heeft hier pardoes een heel andere dimensie gekregen. Naar iedereen wordt gelachen en de echte lucky bastards moeten ook even door haar priegelhandjes bevoeld worden.
Waar ik normaal met 15 minuten echt wel klaar ben, schokte het me dat ik na bijna een uur nog niet richting uitgang liep. Maar gezellig is het wel.

Gisteren ging papa naar een voetbalwedstrijd en kwamen opa en oma ( mijn ouders ) op bezoek. Omdat ik nog meer bezoek had verwacht ( zusje, haar vriend, onze oudtante ), had ik flink staan zwoegen in de keuken. Met als resultaat een overheerlijke brownie met frambozen en witte chocolade en een worteltaart met pecannoten en glazuur van roomkaas met limoen. Ik denk dat we er de komende 20 verjaardagen mee kunnen vieren, want voor vier personen is een het natuurlijk iets wat royaal.

Ook dronken we een glaasje wijn. Ik drink altijd droge wijn... Het hele schap met fruitige-, zoete- en dessertwijnen sla ik over. Tot ik deze prachtige fles zag staan... Een turkooizen kat met dito dop. Een vriendelijke fles, een lekker licht en jong wijntje, een allemansvriend ( net zoals mijn dochter ). Wel fruitig, maar ik kon 'm niet laten staan. Gisteren dus ontkurkt ( opengedraaid klinkt toch niet zo lekker ) en hij bleek prima van smaak. Niks gaat boven een straf droog wijntje, maar voor bij lekker weer of een lichte maaltijd is dit goddelijk.

Dochter had vannacht prima geslapen, maar was wel om 06:45 klaarwakker. Rond acht uur alweer moe en haar brood kwam ook al niet snel genoeg. Dat staat gelijk aan groot leed, een heuse catastrofe. Dus ik heb mijn portie baby met ochtendhumeur wel weer gehad.
We zijn vliegensvlug naar buiten gegaan en hebben een rondje om het meer gewandeld. Er stond zowaar een koud windje. Welkom herfst!
Ook kwamen we een tuinderij tegen met allemaal moestuintjes. Ik heb echt een zwak voor dit soort mini-tuintjes waar mensen hun eigen groentjes verbouwen. Er gaat niks boven schone, onbespoten groente wat mij betreft.
Ik heb het telefoonnummer opgeschreven, ik hoop dat er nog een plekje voor ons is! Altijd al gewenst en straks met die kleine in haar kaplaarsjes samen de groente voor 's avonds oogsten lijkt me een feest van jewelste!

   

No comments:

Post a Comment