9/23/13

We weten in dit huis de laatste weken van geen ophouden. Geen rust in de bips, dit moet nog, dat nog, daar nog heen en dit nog schoon. Ga zo maar door. We zijn allebei licht toe aan even 'niks'. Mijn griepje rommelt genadeloos verder en dat lijkt me ook een teken dat we het in een iets langzamer tempo moeten vervolgen.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles wat we doen per definitie vervelend is omdat het moet gebeuren. In tegendeel, het geeft veel voldoening om bepaalde dingen af te kunnen vinken aan het einde van de week.

Zaterdag was mijn meneer voorlopig voor het laatst in het buitenland. Alleen thuis zijn met kind en zelf de griep hebben is pittig. De ontdekking van een ongeopend pakje advil maakte dat ik jubelend mijn weekend kon vervolgen ( nog wel ziek, maar met onderdrukte symptomen ziet het er allemaal veel zonniger uit ). Gisteren zijn we weer naar een kinderverjaardag in de straat geweest. Thirza is op dit soort feestjes, als enige baby in de buurt, vreselijk 'the bomb'. Bij oma's, andere papa's en mama's, maar nog het meest bij alle kindjes die zich in een ietwat benauwde cirkel om haar heen scharren. Thirza laat het allemaal over zich heen komen. Mijn bikkelbaby. Een maand terug had dit echt nog uit kunnen monden in ellende, nu draagt ze haar rol als buurt-knuffel met verve. Dat maakt me best wel een beetje trots.

Nu is de werkweek weer daar. Naast werken plannen we maar niet te veel. Even bewust samenzijn als gezin, genieten en nog steeds wennen aan het wonen in een andere omgeving. En hopelijk van de week een mama-fiets met zitje scoren ( nog voor mijn verjaardag ). Dan ga ik lekker stukken fietsen met die kleine! Nu al zin in! Want dan kunnen we wat verse dingen bij de boer gaan halen, naar de bossen fietsen, kinderboerderijen af, kastanjes en eikels zoeken, naar het zwembad, naar opa en oma en op bezoek bij papa op het werk.

Een non-post misschien, maar ik kan mijn roerige, door griep geteisterde week weer even uit mijn systeem schrijven en zodoende afsluiten. Dank voor het toehoren!

#1 Scheel kijken wanneer in opperste concentratie #2 Babykamer #3 Tipi gemaakt van haar Leander-hangwieg driepoot en sluier. Ik wil een dezer dagen stoffen gaan halen om een mooi passend tentdoek voor haar 'hutje' te maken. We lezen er boekjes in, knuffelen er wat voor het slapen gaan en ze speelt er met haar blokken en stapeltoren terwijl ik haar babywasjes opvouw. De fijnste kamer van het huis wat mij betreft!

1 comment:

  1. Wat een prachtige babykamer, Liesje! En zo lekker licht, net als jullie woonkamer, mooi hoor!

    Ik probeer je te volgen, maar mijn Feedly kan je rss feed niet vinden. Heb je dat ingeschakeld?

    ReplyDelete