10/11/13


Hoewel dochterlief gisteren vrijwel de gehele dag aan mijn benen hing, voor de fun en een beetje extra aandacht, trakteerde ze me aan het einde van de dag op dik twee uur 'vrije tijd'. Goddelijk.
In die tijd heb ik de huis- en eetkamer strak getrokken. Wat kan dat toch fijn zijn, even met een emmer sop als de gesmeerde bliksem door het huis jagen. Ik ben geen goede huisvrouw en van schoonmaken heb ik ook geen kaas gegeten, maar zo af en toe moet het zwikje een grote beurt. Ik hou wel van een opgeruimd huis, altijd. Met rommeltjes, troepjes her en der verspreid kan ik niks. Ik word er onrustig van.

Dus mijn huis staat weer even, voor onbepaalde tijd, te stralen. Met een opgeruimd huis voelt alles beter. De kop thee op de bank is lekkerder, de bank zit fijner, de televisie kijkt beter... En dochter dweilt toch wat schoner over de vloer. Nu een dezer dagen de keuken en garderobe even aanpakken.
Ik kwam gisteren door mijn schoonmaak-drift wel tot de conclusie dat ons huis wat fijne ornamenten en accessoires mist. We zijn best lekker op dreef, maar het voelt toch nog wat 'on-af'.
Ik heb de HAY gym-haken op het oog die ik met theedoeken van hetzelfde merk speels in de keuken wil hangen. En moeten er gewoon wat Pol's Potten porseleinen spul komen met eigenwijze bloemetjes er uit piepend. En wat posters, mooi ingelijst. En... en... en... Oftewel, een work-in-progress. Maar dat zal het wellicht immer blijven?

Omdat dochter zo fijn in diepe slaap verkeerde, kon ik bovenstaande pizza op mijn gemakje maken. Ik kijk en lees graag het blog Zilverblauw en daar trof ik dit buitengewoon smakelijke exemplaar. Appeltje-eitje om te maken. De tomatensaus maakte ik, net als zij, zelf met verse tomaten, kruiden en een teentje knoflook. Duizendmaal lekkerder dan die geconcentreerde bende in blik.
Het was een pizza om je vingers bij af te likken! Zalm, stevige mini-garnaaltjes, dille, pijnboompitjes, kappertjes en creme fraiche. Eentje die we moeten onthouden!

En omdat we de smaak te pakken hebben, heb ik al ingrediƫnten in huis gehaald voor nog zo'n zelfgemaakte pizza. Van de saus maakte ik voldoende voor meerdere keren en staat in weck-pot in de koelkast zijn smaken te mengen. Ik heb 'regenboog'-wortels gehaald, pastinaak ( de eerste van het seizoen? ) en zoete aardappel, feta, rucola en wat verse kruiden. Ben benieuwd of die ook zo fijn zal smaken!

No comments:

Post a Comment