10/28/13
Ik merk dat ik taakjes-ontwijkend gedrag vertoon. Ik zit nu, terwijl Thirza aan haar ochtenddut begint, weer achter de computer. Foto's kijken, blogs lezen, webshops kijken-kijken-niet-kopen, terwijl ik eigenlijk de boodschappen moet bestellen en het huis strak moet trekken. Morgen komt oma en dat moet het huis wel een beetje netjes. Eigenlijk. Ware het niet dat we een gezellig onrustig nachtje achter de rug hebben ( en ik vanochtend kattenpies van het vinyl in de berging aan het bikken was - yay cats ). Die mega-storm beukt letterlijk tegen het pand. Het is bijna griezelig.
We wonen op de kop van een rij woningen die aan het water liggen. Echt pal aan het water. De spetters van opvliegend water zitten op het raam van de pui. Ik schreef al eens eerder dat storm hier echt STORM is. Je staat op dit plekje maximaal bloot aan de krachten van de elementen.
Niet heel verwonderlijk dat mevrouw om half 5 compleet gedesoriƫnteerd haar tut en Gerda ( haar tutpopje ) zocht, terwijl de wind lelijke dingen door de sleuven van haar raam riep. Lichte paniek. Zo erg hadden we hem nog niet meegemaakt.
Hij is zelfs zo krachtig dat de babyfoon continue aanspringt, terwijl deze helemaal niet op 'gevoelig' staat afgesteld.
Knuffelend viel ze in slaap. Maar toen ik wegsloop begon de ellende weer van voor af aan. Tegen zessen toch maar een warme melkfles gemaakt in de hoop dat dat haar weer naar dromenland zou zenden. Ditmaal succes.

En hoewel ze keurig inslaapt en dus ook door het gros van het natuurgeweld, snap ik prima dat ze wat onrustig is. Hoe gaan andere kindjes met de wind en regen om? Of zijn alle andere huizen zo absurd goed beschermd tegen de wind? Staan wij gewoon net op die ene plek waar alle rukwinden bijeenkomen, alsof het verdorie orkanen en wervelwinden zijn. Ik krijg er bijna een soort Wizard of Oz gevoel bij. Worden we dadelijk van de grond gerukt en met huis en al de kolk ingezogen, God weet waar we weer terecht komen. Was ons plekje in de binnenstad van Utrecht helemaal zo verkeerd nog niet.
We gaan straks maar eens richting supermarkt, richting park en dan met dikke sokken weer terug op de bank. Ik ben echt wel dol op dit weer, maar je wordt onderhand gezandstraald als je ook maar een stap buiten de deur waagt. Als je niet pardoes weggewapperd wordt!
Happy herfst iedereen!1 comment:

  1. Hier nog een kindje dat een beetje overstuur raakte van de storm: om 4.30 uur huilend wakker, om 5.30 uur huilend wakker en om 6.15 uur weer...Fijn als je vervolgens om 6.45 uur eruit moet om naar je werk te gaan. Maar wij wonen in een jaren 30 huis en ook hier zingt de wind door alle kieren en gaten. De minder leuke dingen aan het wonen in een huis met karakter ;-)

    ReplyDelete