10/14/13

Onvervalste herfsttaferelen dit weekend. Het heeft hier niet anders gedaan dan geregend. De lampen stonden praktisch heel de dag aan, evenals de verwarming. Misschien energieverbruik-technisch niet best, maar och wat kan ik genieten van dit ongure weer. Als ik warm binnen zit althans, met je fietsje langs de vaart richting werk is een heel ander verhaal... ( duimen dat ik morgen gespaard blijf ).

Vrijdagavond ging ik op bezoek bij mijn beste vriendin. We zijn allebei pas verhuisd, maar het was er bij in geschoten om uitgebreid bij elkaar op bezoek te gaan toen het net klaar was. Daarentegen hadden we wel al het huis in puin en kaal gestript gezien. Extra leuk om 'na' nu met die kale bedoeling van 'voor' te vergelijken. En ze woont werkelijk waar prachtig! Echt een mazzelaar! Want hoewel we nu heel fijn wonen, zal ik altijd terug verlangen naar 'ons' Haarlem. Dubbel leuk om bij haar op bezoek te mogen, want dan is het net of ik weer huiswaarts keer. 
We eten vrijwel altijd sushi als we samenzijn en nu had ze het poepie-deluxe besteld en zaten we in haar nieuwe huis op ons gemakje wat nigiri's, california rolls, maki's en wat al niet meer weg te werken. Erg geslaagd dus!
Als kers op de taart kreeg ik haar nieuwe vlam te zien. Puike kerel! Dat wordt leuk dubbeldaten straks.
Zaterdag was ik praktisch heel de dag onderweg. Ik moest iets wegbrengen wat iemand via marktplaats van me had gekocht ( in Utrecht ), een poppenwagen terugbrengen ( verkeerde schroeven, grrr! ) en deed ik mijn meneer een joekel van een olifantsoor ( een grote plant ) cadeau. Hij zat al eeuwen naar deze of een bananenboom te gluren, maar we konden alsmaar geen mooi, ongehavend exemplaar vinden. We hadden wel al een paar weekenden terug bij dit tuincentrum gezien dat ze erg gave en enorme hadden. Bovendien verkochten ze hier strakke, kunststof bakken ( Elho ) om ze in te zetten. Reden om nog eens terug te keren zonder baby in de maxi cosi. Hij past namelijk met moeite in de auto. 
Nu was ik alleen en zag ik mijn kans schoon en kocht de gigant met minstens zo imposante pot. Na wat passen en meten en het belasten van de as met heel wat liters aan verse potgrond, terug naar huis gesjokt . Nu staat hij te pronken in onze 'lichtschacht' ( uitbouw, voorheen patio ). 

's Avonds aten we weer een zelfgemaakte pizza. Dit keer met regenboog-wortelen, zoete aardappel, rode ui, verse zelfgemaakte tomatensaus, knoflook, feta, mozzarella en rucola. We hebben het zelf maken van pizza's helemaal ontdekt en er zullen nog vele varianten volgen. Makkelijk en eigenlijk altijd lekker! 
Gisteren door de storm naar mijn zusje en daar geluncht met warme hapjes. Echt op zijn 'hersfsts'. Zo knus en gezellig! 

Dadelijk krijg ik bezoek van een mede-mama en haar zoon, die net een maandje ouder is dan Thirza. Dat wordt dus over de grond rollen-bollen, lunchen en beppen over baby's. Even een kruisverhoor over hoe zij de verlatingsangst, ontdekkingsdrift en het groter worden an sich ervaart.
Verder houden we ons koest na een druk weekend en de werkdag in het verschiet. Duimen dat Thirza zich deze keer goed houdt bij oma en ik gewoon mijn werk af kan maken. 1 comment:

  1. Oh, die pizza ziet er heerlijk uit! Wij eten tegenwoordig ook regelmatig zelfgemaakte pizza's...zo fijn! Dat je dan toch nog het idee hebt dat je gezond bezig bent ;)

    En wat een fenomenaal huis heb je, zeg! Schitterend...

    ReplyDelete