11/30/13

Anki ( Zilverblauw ) bedenkt de leukste initiatieven waar creatief en bloggend Holland maar al te graag enthousiast zijn bijdrage aan levert. Om het winterseizoen in te luiden pimpte ze een hertje met warme accessoires in bonte kleuren. Dat werkte aanstekelijk, want inmiddels hebben heel wat mensen de brei- en haaknaalden, wol en stoffen onder het stof vandaan getrokken om een dier ( het zij ornament, speelgoed of knuffelbeest ) in winteroutfit te hullen. Ik ben al weken fanatiek aan het breien en wilde op die manier mijn bijdrage leveren aan dit gezellige project.
Suzette is weliswaar van warm alpaca-wol, maar meer dan een kek gestreept rokje, wat knoopjes en een kraagje, heeft ze niet om het lijf. Deze dame werd dus uitverkoren model te staan voor een nieuwe sjaal, muts en trui. De okergele sjaal met neonroze en zwarte kwastjes was na wat avondjes breien een feit. Het mutsje breide ik een paar weken terug al, maar bleek onbewust perfect te passen op het bolletje van vos. Oortjes erdoor, laarzen aan en gaan met die banaan. De trui is in de maak, maar vergt net even wat meer patroonkennis. Die hangt, as we speak, op mijn flinterdunne breinaalden, maar anders zou het nog eeuwen duren voor ik mijn vosje aan Anki door kon sturen… En ik wilde zo graag!

Sjaal siert trouwens nu al het kippennekje van dochter. De brei-fanaat in mij is wakker geworden. Inmiddels heb ik een goeie laag eelt op de wijsvingers, dus geen project is mij meer te gek.

Nieuwsgierig naar andere creaties? Breng een bezoekje aan Zilverblauw. In de rechter-balk staat een groene button die je naar alle winterdieren leidt. En als je er toch bent… Enjoy the view. Dit blog is namelijk een juweeltje van jewelste.

No comments:

Post a Comment