11/3/13Het 'evenement', waar ik het eerder over had, vond gisteren plaats. Ik sprak erover alsof het verder in de toekomst lag, omdat mijn zusje, degene voor wie de fuif bedoeld was, er bovenop zat om de exacte datum ervan te achterhalen.  Dat het eerdaags plaats ging vinden had ze wel in de smiezen. Ik organiseerde namelijk een heuse babyshower voor haar! Ik voelde me zeer vereerd om met zo'n bijzondere taak alsnog in de herkansing te mogen. Ik was officieel een van de ceremoniemeesters op haar trouwen namelijk, maar omdat ik hoogzwanger en kersverse mama was ten tijde van haar huwelijksdag, viel dat plan een beetje in het water. 

Mijn zusje, inmiddels twee├źndertig weken zwanger van haar eerste kindje, vroeg in haar destijds prille zwangerschap al of ik haar babyshower te zijner tijd wilde regelen. Zusje is namelijk dol op dit soort feestjes en schroomt niet daar iemand als organisator voor aan te wijzen. Vorig jaar had zij mij verrast met een dergelijk feestje en nu was het dus mijn beurt om daad bij woord te voegen en haar ook zo'n verrassings-dag te gunnen. Ik trommelde al haar vriendinnen ( en een vriend die ook van roze houdt ) op en regelde in het geniep een knalroze partijtje voor de aanstaande moeder en haar baby-buik-dochter. Ik vroeg vriendin en keukenprinses Iris een deel van de hapjes te maken. Zelf stond ik tot 's avonds laat ook nog de nodige hapjes en drankjes te bereiden. Maar dan heb je ook wel een heel gezellig feest met een stel kakel-meiden. Cupcakes, koekjes, hartige hapjes, een chocoladetaart, drankjes met bespikkelde randjes en vrolijke rietjes, het was er allemaal. Mijn zusje, die we met een smoes hierheen hadden gelokt, had niks in de smiezen en was echt verrast dat wij daar, met twintig plus dames, verstopt zaten in het babykamertje van onze dochter. 

We aten, speelden spelletjes en pakten cadeautjes uit. Baby en mama zijn ontzettend verwend. Het was een dolle middag barstensvol gezelligheid en samenzijn. 
Als kers op de taart pakten we haar van boobies tot en met bolle buik in met gips om haar een blijvende herinnering aan haar dikke buik te geven. Een prachtige buik, al zeg ik het zelf!

Nu nog een paar weken geduldig wachten op mijn wolk van een nichtje, tot haar mama, haar papa en haar bere-trotse tante haar in de armen kunnen sluiten en welkom kunnen heten in onze gezellige familie. 

2 comments: