11/7/13


Het meisje is behoorlijk aan de wandel en bovendien een echte lefmeid die graag een trappetje meepakt op haar queeste door de woonkamer. Ze is best stabiel, maar zo nu en dan maakt ze een stevige smakker. Ze leert letterlijk met vallen en opstaan. Vandaag moest er zelfs weer even dit vrolijke koelmannetje aan te pas komen. Ik kocht 'm omdat ik dacht dat het een 'vervelend' incident iets minder naar zou maken, maar daar is ze nog te klein voor. En koud is koud en dus niet tof. Er biggelden heel wat traantjes over haar zoete snoet. Maar gelukkig geen buil te bekennen! 
Twee seconden later ondernam ze weer een poging het trappetje op te komen. Hardleers, dit kind. 

 Omdat ik al bijna twee jaar in dezelfde klofjes te spotten ben, was het hoog tijd om even wat nieuws aan de garderobe toe te voegen. Ik sta altijd met honderd nieuwe items voor Thirza in mijn handen, maar voor mezelf slaag ik amper. Dat was vroeger wel anders. Waren 'grote-mensen-kleren' maar zo leuk als al die spulletjes voor dat grut. 
Aangezien ik zaterdag, blijkbaar onder toeziend oog van de pers, een kastje moet verven, vond ik het fijn om dit in ieder geval zo min mogelijk als slons te doen. Ik voel de hete adem van fotografen al in mijn nek... Leuk hoor, die fotografie, maar ik heb een broertje dood aan zelf of de kiek staan. Kan ik hier niet onderuit komen, dan maar mezelf in het nieuw steken en optutten. En daarom dus vanavond ook even mijn halflange manen kortwieken.
Ik doe nu voorkomen alsof ik amper wat aan mezelf doe. Ik ben in tegenstelling tot wat ik doe vermoeden juist best een beetje ijdel. Maar voor ijdeltuiten is veel minder tijd en ruimte als mama van een jong kind. Dus kappersbezoeken en kleding kopen stel ik veel te lang uit.
Gelukkig is het goed gekomen. 

Bovenstaande dingen kocht ik onder andere op mijn shopping spree. Een sterrenbloesje en een fel gekleurd vest van DIDI. Vooral die laatste vind ik echt een vondst. Van tachtig euro naar zeven euro vijftig. Daar worden we blij van! Wat dat betreft ben ik een krent en echte Hollander. Ik ga, als het even kan, voor kwantiteit... Liever lang zoeken naar cheep-ass pareltjes zoals deze en de halve winkel leegkopen, dan thuiskomen met 'maar' een bloesje die ik dan tot in den treuren combineer met mijn uitgelubberde jeans die ook aan vervanging toe waren. Ik kijk met smart uit naar super-sales/soldens bij Sissy Boy bijvoorbeeld. Prachtig spul, maar ik tel er in de eerste ronde gewoon niet met een goed gevoel zoveel centen voor neer. Dus stel ik mijn geduld op de proef en ga ik los wanneer mogelijk. Dat was mijn biecht, maar dat dus terzijde. 
Niet gefotografeerd zijn een shirt met Breton-streepje, een lang fijngebreid vest, een leatherlook legging en wat nieuw ondergoed ( de niet-degelijke variant ). Ik heb mijn voedingsbeha's voorgoed richting prullenbak gebonjourd. 

De laatste dagen was ik amper thuis. Werken en shoppen. En aangezien ik altijd bij haar ben was het echt even afkicken. Ik miste haar vreselijk en heb de schade vandaag ingehaald. Zusje bood heel lief aan dit weekend op haar te passen, zodat ik mijn ding kan doen bij Piet Hein Eek en ik daarna met meneer uit eten kan. Oppassen met logeerpartij. En hoewel het me als muziek in de oren klinkt, kan mijn weke moederhart het nog niet aan haar een nacht te moeten missen. Ook niet na al die spooknachten van de afgelopen week. 2 comments:

  1. Aha, nu weet ik jou te herkennen aan je kleding a.s. zaterdag! Haha, heel herkenbaar je verhaal. Ik zit ook nog te denken om mijn haar te verven voor zaterdag. En ik ben net als jij bang voor de fotografen, ik vind mijn kleding ook niet zo tof... Dus misschien moet ik ook nog even gaan shoppen ;-) Wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die daar zo over nadenkt. Ik ben benieuwd, leuk om je zaterdag te ontmoeten! Tot dan, liefs Marieke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh wat 'fijn' dat jij er ook zo mee bezig bent... Had al spijt dat ik het stukje geschreven had. Nu voel ik me toch wat minder alleenig, haha... Hoe ga jij er heen? Waar moet je vandaan komen? Poe, ik vind het stiekem wel spannend hoor! Best een evenement als ik het goed begrepen heb. Maar ik heb er zin in! Ben benieuwd! Enne, als je me ziet en weet te herkennen moet je me beslist aan mijn vestje trekken! Zeker leuk om je te ontmoeten! Tot zaterdag! Liefs

      Delete