11/17/13Jippie! Sinterklaasje is ook ons deurtje niet voorbij gegaan. Thirza mocht gisteren bij opa en oma Hoofddorp haar slofjes zetten. Ze hebben heel hard gezongen en het kleine ding keek met grote ogen toe. Toen wij haar gisteravond, nadat we zelf lekker uit eten waren geweest, terugkwamen om haar op te halen, bleken haar schoentjes al gevuld. Vlugge Pieten daar in de Haarlemmermeer. Met een slaapdronken meisje en een ingepakt cadeautje reden we huiswaarts, waar we het keurig bij de pui neerzetten.
Ze sliep voor het eerst sinds maanden weer eens dik uit. Toen ze eenmaal wakker was zijn we in pyjama naar beneden geslopen. We hebben een baby met absurd goed oog voor detail ( al vanaf dat ze heel klein was zit ze aan de pietepeteuterigste dingetjes te frutten en ziet ze kleine veranderingen binnen no-time ) dus ze zag het wit gestippelde pakje gelijk staan. Ze stoof er op af, ging er op haar bips voor zitten en staarde naar mij voor groen licht om het uit te pakken.
Ze pakte het helemaal zelf uit, bekeek het cadeautje grondig, wist het aan te krijgen en heeft de rest van de ochtend met haar ontdekkubus gespeeld. Hij is fantastisch! 'Dank u Sinterklaasje!!!!'.

Ik heb de smaak nu helemaal te pakken. Ze is er natuurlijk nog te klein voor, maar ik vind het nu al bere-gezellig! De spanning in die kindergezichtjes, luidkeels sinterklaasliedjes schallen, de gevulde schoentjes, het strooigoed en volgend jaar dan pakjesavond. Ik denk dat dit vanaf heden de mooiste tijd van het jaar gaat zijn. Voorheen had ik er niets mee, maar wat is het een prachtfeest nu met kind.

1 comment:

  1. Wat een mooie foto's weer! Wij zijn met onze dochter van 5 maanden naar de intocht van Sinterklaas geweest, haha, geloof niet dat ze er erg veel van begreep maar wij vonden het gewoon zo leuk. Ik was al een december-fanaat maar nu nog meer. Geniet van de komende weken!

    ReplyDelete