12/10/13


Van de week mocht ik de bolle buiken van mijn zusje en haar schoonzus op de kiek zetten. Wat een stel prachtbuiken. Nog een paar weken en dan mag ik de titel 'tante Liesje' voeren. Ik hoef niemand uit te leggen hoe onbeschrijflijk trots ik ben op mijn zusje en haar baby-dochtertje straks.
Het kindje wordt bijna precies een jaar na Thirza geboren en ik merk dat ik er dagelijks mee bezig ben. Waar was ik toen mee bezig, waggelde ik ook al zo, hoe bol was mijn buik ook alweer… En dan de bevalling die iedere dag dichterbij komt. Een heel bijzondere ervaring en ik krijg kriebels in mijn buik als ik denk aan hoe dichtbij die van haar is. Ik wil haar zeggen dat ze van ieder moment moet genieten. Het is een pijnlijk gebeuren, maar voor een heel goed en mooi doel. En het is toch fantastisch dat je als vrouw een kindje geboren kan laten worden met je eigen lijf en de nodige dosis oerkracht.
Nog even en dan zijn we weer een kleine vrouw rijker in onze familie. Ik kan niet wachten om aan die donshaartjes te snuffelen en zo'n warm lijfje tegen me aan te voelen. En mijn trotse tranen te laten… Ik spaar ze op tot die bijzondere dag die al heel, heel dichtbij is.

1 comment:

  1. Mooie en spannende dagen zo... Tante zijn is naast moeder zijn ook errug leuk (spreekt tante Mieks uit ervaring), heb intussen vier neefjes en twee nichtjes en mijn jongste zus is ook weer zwanger. Leuk, leuk, leuk, alleen verjaardagen met een huis vol met kids, vindt tante Mieks ietsje minder... maja, hoort er ook bij hè?! x

    ReplyDelete