12/4/13Vol verwachting klopt ons hartje. Niet zozeer vanwege de goedheiligman, want op her en der een schoentje zetten en het continue snoepen van strooigoed na, doen we nog niet echt aan Sinterklaas. Toch hebben we onszelf, met het oog op de feestdagen en hoe deze dit jaar ingetogen zullen worden gevierd en beleefd, wat fijne cadeautjes gegund.
Sinds we hier wonen hebben we al heel wat fijne woon-items bij elkaar verzameld en zachtjesaan wordt het meer en meer ons huis. Maar er ontbraken toch nog wat dingen waarmee we ons huis karakter en identiteit kunnen geven. Kleur, kunst en wat grut voor de aankleding.
Toen we hier net kwamen wonen hadden we bij Marks & Spencer een prachtige ronde spiegel gezien. En in de aanbieding! We twijfelden geen moment en bestelden hem. Met een simpele bloempot erbij om de items gratis verzonden te krijgen. Ja, ik ben een krent.
Na een week wachten werd het pakketje bezorgd in een niet erg imposante doos. Toen we het pakket opende kwam daar alleen die simpele vaas uit. Niks geen spiegel. Deze bleek niet meer op voorraad te zijn. Een klein drama, dat begrijp je wel.
Onze zoektocht naar een ronde spiegel vervolgde zich. Maar het bleek nogal vruchteloos. Tot gisteren. We hadden de spiegel wel vaker gezien, maar we wilden hem zo groot mogelijk. De Hay Strap Mirror in diameter zeventig centimeter! We moesten even wachten voor dit formaat weer te krijgen was, maar nu hebben we toegeslagen. Dit is echt een prachtig exemplaar. Vervaardigd uit gepoedercoat staal en voorzien van siliconen band om hem mee op te hangen. Rond en groot, ik denk dat het echt een blikvanger is en het de eetkamer ( waar hij komt te hangen ) optisch groter doet lijken.
Daarnaast bestelden we ook nog een paar Hay Gym Hooks in zachtroze en neutraal voor in de keuken om ons gekleurd keukentextiel leuk aan op te hangen. En waar ik ook al een poos op zat te azen was de koperen kandelaar van hetzelfde merk. Helaas moeten we daar even op wachten omdat hij weer vers uit de fabriek moet komen.
Ook kochten we nog een porseleinen-pistool vaasje van Bloomingville, een stolp voor een mini diorama, een poster van Zilverblauw, nieuwe placemats, mooi papier van Donna Wilson ( welke ik in ga lijsten ), een paar lijsten en een tafellampje. Oh, en de DIY wordbanner die je op verscheidene blogs voorbij ziet komen met de meest geniale oneliners en kreten. Oftewel, het wordt een gezellige, bontgekleurde bedoeling hier!

Foto's van alle spullen volgen nog, daar ze de komende week geleverd zullen worden. Wat ik wel op de kiek heb gezet is de sluimer-mist die boven het water hing van de week. Het levert altijd onheilspellende spookplaatjes op. Of juist een heel rustgevend beeld… Whatever. Ik ben nog steeds blij met dit soort taferelen aan onze steiger.
Voor Thirza maakte ik de 'Oranje-broccolipiloot' van Uit de Maat. Ouders van baby-dreumes Raaf maken voor hem de smakelijkste gerechten, waar ze zelf ook van mee kunnen snoepen. En omdat Thirza steeds vaker met de pot mee eet ( lees: eerst haar eigen prak naar binnen harkt en vervolgens ons halve bord leeg smikkelt ) vraagt ons huishouden om dit soort geniale recepten. Zo kunnen we haar met een gerust hart avondmaaltjes voorschotelen waar wij even enthousiast van mee kunnen eten. Of was het nu andersom?
Anywhow, het smaakte ons mevrouwtje zo goed, dat een tweede portie er moeiteloos achteraan gelepeld werd. Zo zien we het graag!
Papa en oma vonden het ook geslaagd. Weliswaar met de nodige kruiden en een glas wijn on the side.

Van de week dus interieur-foto's. Helaas gaat bloggen de komende weken tussen de bedrijven door, want ik heb een aantal fotoshoots gepland staan en zijn we ook weer aan de beurt voor prikjes bij het consultatiebureau. Bah, dat is mijn minst favoriete bezigheid, ook al is ze een eersteklas bikkel.

1 comment:

  1. Ben benieuwd naar de foto's! Succes bij het consultatiebureau, wij hoeven gelukkig pas weer over een paar maanden..

    ReplyDelete