12/2/13Wat schijnt het zonnetje fijn! Het is weliswaar fris en soms zelfs loopneuzen-weer, maar op deze manier hebben we geen klagen.
Na een avondje zonder mijn meneer ( die voor werk naar het buitenland moest ) en solo met het kleine meisje de zondag te hebben doorgebracht, was het weer terug in het gareel op de maandagochtend. Ik trok er op uit om die dingen te gaan halen die we al zo lang op boodschappenlijstjes hebben staan, maar die je altijd prompt vergeet als je voor de schappen over het bolletje krapt:'Wat was het nou ook alweer wat we nodig hadden?!'.
Dus met lijstje in de portemonnee moedig de winkels tegemoet getreden. En dat is wat zo even voor pakjesavond. Maar we zijn weer voorzien van anti-krasviltjes, stofzuigerzakken, handzeep en theedoeken en wat al niet meer.

Bij de bakker haalden we lekkere broodjes en kaasstengels voor onderweg. Bofkont Titus kreeg een halve krentenbol van de bakkersvrouw in het knuistje gedrukt. Oh, wat heeft ze daar van zitten peuzelen en genieten. Op de terugweg zijn we even gestopt bij een speeltuintje om kennis te maken met zand. Ze vond het maar zo-zo en besloot dat spelen in een speeltuin nog te vroeg is. Op de schommel bewoog ze even dapper mee, maar zat me toen smekend aan te kijken of ik haar weer richting huis wilde rijden om met meer leeftijds-passend speelgoed te spelen. Zo gezegd zo gedaan en weer huiswaarts gekeerd.
Vader de man komt in de loop van de middag weer thuis. Je mist 'm toch als hij ervan tussen is. Vooral het alleen thuis zijn was een nieuwe ervaring in dit huis. Niet zozeer het alleen zijn, maar wel dat ik met mijn ontbrekende spierballen het pand moest bewaken… juist nu er recentelijk veel woninginbraken zijn geweest in de wijk.
Gelukkig waakte Thirza over mij. En die heeft tandjes. Opgepast!

4 comments:

 1. Volgens mij ben ik wel heel eentonig als ik weer zeg hoe mooi de foto's die jij maakt zijn. Daarvoor een dikke sorry..can't help myself. Hihihi, zie Titus al zitten op de schommel met dat koppie erbij. :) Oh en was ik toch helemaal vergeten in de mail naar jou op die inbraken in te gaan. Bah, krijg je toch de kriebels van! Helemaal wanneer die engerds ook nog aan je deur komen om onzin te verkopen. Fijn dat Frank zo weer thuis is. ;) Ik zit hier gigantisch te lummelen.. Het meisje slaapt braaf boven en ik moet orders inpakken maar ik kan niet echt opschieten vandaag. Zucht.. Mooie dag verder!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Geeft niks, ik vind haar ook iedere dag weer liever, mooier en toffer dan de dag ervoor. En ik ben weer veilig met mijn man met spierballen + dievenklauwen op de deur. En lummelen moet je echt gewoon aan toegeven.... Dat is toch heerlijk? x

   Delete
 2. Ahhh mooie foto's weer. Wat staat die kleur jas mooi. Hier willen ze alleen maar naar buiten, liefst in de zandbak. Ja ook met dit weer, ze zijn dan wel wat ouder. Help, ik vind naar buiten heerlijk, of laat ik zeggen het is goed voor me maar uren in de speeltuinen met dit weer neeeee.... Fijn dat papa er straks weer is. Samen delen is toch altijd makkelijer :) fijne avond!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik hoop ook echt dat ze een buitenspeelkind wordt! Lekker bomen klimmen, ravotten en in de plassen stampen! Heerlijk lijkt me dat! En als ouder moet je je het dan gewoon gemakkelijk maken. Thermosfles koffie/choco/thee/gluhwein mee en een boek... ;-)

   Delete