1/5/14
Omdat onze Thirza een week op de neonatologie heeft moeten vertoeven op verdenking van een infectie en een hersenschudding had ( opgelopen tijdens de bevalling ), hebben we sommige dingen niet mee kunnen maken. Sommige van die dingen kon ik als kiespijn missen ( het structureel bloedprikken, infuus wisselen etc. ), en van andere dingen balen we behoorlijk. Zo kreeg Thirza zonder dat we erbij waren haar hielprikje ( ik kon haar dus niet troosten met moederwarmte en borst ) en ook het eerste badje vond plaats zonder een trotse mama en papa boven de tobbe ( we vonden haar glimmend en met gekamde haartjes terug in het wiegje op de neo ).
Hoewel het eerste natuurlijk geen feest is om te zien, is het toch iets 'speciaals'. Toen ik afgelopen week op kraamvisite was bij baby Lieke en het hielprikje werd afgenomen, stond ik er dus bovenop om kiekjes te schieten voor in haar plakboek.
Het prikje was met een poep en een scheet gezet. Het bloedde als een rund, maar Lieke sliep er onverstoord doorheen, veilig over mama's schouder.

Inmiddels heeft ons eigen meisje de ene na de andere mijlpaal en denken we nog zelden terug aan de dingen die we gemist hebben in haar eerste week.
Zo zette ze eergisteren bewust en weloverwogen haar eerste stapjes los. Gek van trots zijn we! Ze staat nu heel de dag los en zet met goede regelmaat ook een paar passen los, maar ze is nogal enthousiast waardoor ze nog vaak op haar knietjes ploft. Maar ik tel ze goed: het meisje loopt los!

Op naar die volgende mijlpaal: haar verjaardag. Nog zo'n 14 nachtjes slapen voor ze het kaarsje op haar verjaardagstaartje uit mag blazen en wij haar uit volle borst toe zullen zingen.

1 comment:

  1. Ik was n de vooronderstelling dat de hielprik een gewone prik was, kwam dus wat bedrogen uit toen ze haar halve voet open schaafden (bij wijze van haha). Daar heb je dus echt niks aan gemist ;) Stoer dat Lieke doorsliep, Olivia krijste heel hard :(

    ReplyDelete