2/19/14

De eerste maand als eenjarige is in een noodtempo voorbij gegaan! Voor mijn gevoel bliezen we gisteren nog dat ene, lullige, eenzame kaarsje op de taart uit. En vandaag alweer dertien maanden. Voor je het weet rijdt ze op haar brommer weg… ( 'Anne', Herman van Veen )
Speaking of op brommers wegrijden, dat zal nog wel even duren aangezien ze net een rot-smakker maakte met haar houten loopfietsje. Ik kan maar niet aan die valpartijen wennen… 

De laatste maand was een topper, maar ook een pittige. Ze leerde helemaal los te stappen en doet dat nu heel vaak ( hoewel kruipen ook nog verdomd handig is! Niet voor niks eelt op de knietjes… ) en graag. Ze is heel trots op zichzelf en dat is een feest om te zien. Na iedere wandeltocht geeft ze zichzelf een los-staande ovatie. Ook lijkt ze veel meer te begrijpen. Er komt nog geen zinnig woord uit. Niet eens een mama of papa. Maar ze heeft wel tig handgebaren waar we wel wijs uit worden. 
Daarnaast voert ze kleine opdrachtjes uit. Altijd handig dat 'poetsen-poetsen', waarna de tafel toch een stuk appetijtelijker oogt. Smarty pants. 

Helaas stonden de laatste twee weken in het teken van ziek worden en ziek-zijn. Het hele eerste jaar heeft ze welgeteld één snotneus gehad. Verder niks. En nu in twee weken tijd dus twee keer raak.
Inmiddels lijkt het ergste geweest en kucht ze zo nu en dan nog wat. 
Wel heeft dat griepje haar ritme dusdanig in de war geschopt dat we weer van voor af aan kunnen beginnen schema-gewijs. En de terugkeer van rust, regelmaat en reinheid is toch wel prettig als je eerst doorslapende dreumes ineens rond middernacht de tent afbreekt. Immer vrolijk, dat dan wel. Maar na twee weken middernachtelijke feestjes ( studententijd is er NIKS bij ) vind ik het wel mooi geweest.
Dus in het gareel. En het werpt zijn vruchten af… Gisteren en vannacht sliep ze weer door en ook haar slaapjes op de dag zijn zoals voorheen. 

Desalniettemin is dit een geweldige leeftijd en vermaak ik me kostelijk met dit feestnummer. Op naar de volgende maand!

Foto's zijn gemaakt tijdens een fietstocht door de landerijen hier in de buurt. Het zonnetje scheen heerlijk, het leek zowaar een beetje warm en voorjaarsachtig.

Op naar de 14 maanden… Als ze zich heel houdt. 

2 comments:

  1. Ah wat naar dat ze ziek is geworden. Hier ook al verkoude kindjes :( Hopelijk is het snel over. Geniet van je meisje!

    ReplyDelete