2/3/14


Stiekem zijn dit foto's van vorige week, maar ik vond ze te leuk om niet te plaatsen. Van het studeren aan de fotoacademie heb ik de nare eigenschap over gehouden 'gewoon leuke' foto's richting prullenbak te slepen omdat ze vaak niet in een logische, zinnige serie passen.
Best jammer, want het zijn vaak de meest spontane kiekjes. Zeker omdat ze niet perfect zijn. De tweede foto bijvoorbeeld… Daar was ik de nieuwe, verse blommen aan het fotograferen, tot ik uit mijn ooghoek zag dat Poes weer een hap kreeg van Thirza's rijstwafel. De foto is onscherp, maar dat vind ik juist wel grappig omdat het zo'n stiekeme actie van die twee is.

Anyway, ik had nog meer te vertellen dan bovenstaande, maar gewoon ook nog geen tijd gehad om verse foto's te maken. Hoewel… Ik heb wel wat productfotografie gedaan van de week. Maar daar zal ik dit blog niet mee vermoeien, dat was saai, rechttoe-rechtaan fotografie. Ook leuk om te doen hoor, maar ik denk dat de gemiddelde passant van dit blog niet geïnteresseerd is in gefotografeerde frezen.

Maar wat is dus wilde vertellen is dat ons poppendopje vrijwel dagelijks een meter of drie a vier losloopt. En ze doet het hartstikke goed en voorzichtig, maar helaas nog wel alleen als we haar daar toe uitdagen. Voor zo even tussendoor blijft kruipen de rapste manier van je verplaatsen. Maar guttegut wat zijn wij trots! Ze oefent wel ook steeds vaker zelf, dus ik ben erg benieuwd wanneer we fotografisch bewijs kunnen leveren.
Ook geeft ze tegenwoordig blaas-kusjes, kan ze grommen als een leeuw ( 'Wat doet de leeuw?' ) en maakt ze zo'n 'ahhh' geluid na een grote slok drinken. Een clowntje is het!
Wel hebben we geloof ik weer te kampen met een sprongetje. Maar dat is wellicht niet heel verwonderlijk na alles wat ze geleerd heeft de afgelopen weken. Maar het uit zich nu niet in oeverloos gejammer en gehang, maar in een soort kattige snauwtjes. Frustratie alom.

Deze week brengt ons zo'n beetje overal en nergens. We gaan wat gezellige dingen doen! Vandaag dan weer niet zoveel bijzonders, maar morgen gaan we wandelen met vriendin Marian en baby Eva. woensdag ontmoet ik Inge ( van mamamanager ) en gaan we met de kids spelen bij Ballorig ( ik ben benieuwd! ), donderdag komt tante Lotje misschien logeren en vrijdag heb ik voor het eerst in dik een jaar onvervalste mij-tijd. Thirza mag een dagje bij oma Hoofddorp spelen en heb ik even de handen vrij. Eindelijk! Ik vind het een feestje om voor Titus te mogen zorgen, maar ik kan me de laatste keer tijdverloren ontspannen niet meer herinneren. Ik trek Haarlem in en ga wat leuke koffietentjes en winkeltjes af. Misschien maak ik zelfs nog een stop bij Bloemendaal aan zee of ga ik op de thee bij mijn oudtante. Het is in ieder geval een heerlijk vooruitzicht. Gek genoeg voel ik me zelfs een beetje schuldig… Stom hè?!

Tussen de bedrijven door haak ik een knusse sjaal/wrap in 'moss-stitch' van overgebleven wol. Hij begint al aardig op lengte te komen. Misschien net op tijd voor de winterse dagen die we nog gaan krijgen. En anders een fijne omslag-sjaal voor koude voorjaarsdagen en zomer-avonden. Wol kan altijd.

Wat doen jullie deze week?

No comments:

Post a Comment