2/4/14
Vanochtend had ik een vriendin met baby op de thee. Ik probeer voor mijn meneer en mij zo min mogelijk lekkernijen in te slaan, omdat we er van tijd tot tijd nogal en handje van hebben flink aan de snaai te gaan. Zo kwam het dat ik voor onze afspraak dus geen koekje bij de thee had. En dat hoort toch wel, Hollandsch als we zijn. Alleen kwam het er niet meer van om even op en neer te wandelen naar de dichtstbijzijnde super. Omdat ik nog een plakkaat rolfondant had liggen en ik daarmee toch mijn 'lelijke' baksels mooi kon toveren, durfde ik het aan zelf zandkoekjes te bakken. Die ellendelingen heb ik al veel te vaak gebakken en nog nooit met echt daverend succes. Ik hou me precies aan de verhoudingen, bak ze niet langer of korter dan nodig, maar ze blijven er ietwat dubieus uitzien.
Maar met die mierzoete rolfondant was het best te hachelen. Of nou ja… ze zagen er in ieder geval gezellig uit.

Het potje met bolletjes narcis kocht ik van de week. Ik ben dol op dat voorjaarsgrut en bij de lokale bloemist hadden ze ook nog deze schattige potjes. Een leuk bloempotje vindt je niet zo een-twee-drie, maar deze kon ons beider goedkeuring wegdragen. En het vrolijkt de boel gelijk een beetje meer op.

En omdat ik me altijd halsoverkop in allerlei haak en brei-projecten stort zonder daarbij te overzien hoeveel tijd er in gaat zitten, is het me nog maar zelden gelukt iets af te ronden waar ik ook best een beetje trots op ben.
Deze 'snood'-sjaal van schapen- en alpaca wol komt vers van mijn haaknaald afgegleden. Ik ben er erg blij mee! De steek is dicht zonder te stug te zijn en oogt best sjiek.
Het garen is afkomstig van een ander project wat ik een poos geleden startte. Het moest een deken worden met verschillende steken en kleuren, maar ik vond 'm voor mijn smaak veel te druk en onrustig.
De deken werd uitgehaald en de wol wachtte op een betere bestemming. En die vond ik! Ik kwam laatst een gestreepte sjaal tegen in gerstekorrel-steek. Gebreid dus. Maar omdat ik net wat lekkerder haak dan dat ik brei, besloot ik een soortgelijke steek te zoeken. Ik kwam uit bij de 'moss-stitch'. Mijn col-sjaal is op die strepensjaal geinspireerd. In het oorspronkelijke patroon zijn alle banen gelijk van lengte, maar toen ik op een ander patroon stuitte, waarin spontaan gewisseld werd van breedte bij het wisselen van de kleuren, sprak me dat nog meer aan. Lekker speels! Het ging beter samen met wat ik voor ogen had en bij de verschillende hoeveelheden wol per kleur die ik voor dit project opzij had gelegd.
De afwerking laat mijn inziens nog wat te wensen over. Althans… het stuk waar beide uiteindes aan elkaar gehaakt worden tot een 'loop'. Het zit vast als een huis, maar het oogt niet zo strak als de steken die zich het gehele patroon herhalen. Oefening baart kunst. En hoe langer is ernaar kijk, hoe meer het eigenlijk wel past bij de achterliggende gedachte van dit werkje. Knus, speels, vrolijk.
Ik ben tevreden! En nog fijner… Ik heb iets afgerond en kan weer verder met een volgende project. Altijd leuk.

3 comments:

  1. Wat een leuk potje! En de koekjes zien er zeker mooi uit, ze zullen vast ook prima gesmaakt hebben :-)

    ReplyDelete
  2. Super mooi geworden de snood-sjaal. Daar mag je terecht trots op zijn! Net als op de koekjes trouwens, ze zien er heerlijk uit.

    ReplyDelete
  3. Wat is je sjaal mooi geworden. Knap hoor! En wat heb je de koekjes mooi opgepimpt, die wil ik ook wel proeven. Sowieso zijn zandkoekjes heerlijk, daar blijf je maar van eten :)

    ReplyDelete