6/8/14


Hoewel bloggen er soms een beetje bij in schiet, ben ik een fanatiek instagrammer. Toen ik een poos geleden op laatstgenoemd medium de lekker-maker voor een workshop inhaken voorbij zag komen stoof ik in sneltreinvaart de mail op om me aan te melden.
Ik was een van de gelukkigen om er aan mee te mogen doen en afgelopen vrijdag was het dan zover.

In het Wolcafé in Schoonhoven ( wat nog verrassend dichtbij is -  dus ik heb er een adresje voor garen bij - ) werden we welkom geheten door Leonie, Lisanne en Hennie. Na een korte kennismaking met elkaar en hetgeen we gingen haken, mochten we de stellages induiken om kleurtjes bijeen te sprokkelen voor ons eigen project.
Ik had van tevoren al een beetje aan kleurencombinaties zitten denken om niet blown away te zijn op het moment suprème. Ik ben namelijk een ramp als het gaat om kleuren uitkiezen voor mijn projecten. Maar het overviel me toch een beetje en ik heb flink staan dubben, tot ik besloot dat het tasje voor Thirza zou zijn... Ik koos heide-paars, zacht oudroze en okergeel. Een beetje girly, maar met een stoerdere contrastkleur.

Boven werden we voorzien van patroon, prachtig gedecoreerde cupcake, kopjes thee en een lekkere, luie haakstoel. Hoewel ik recentelijk nog een stel konijnen heb gehaakt en weer in de breipennen geklommen ben, gebeurde me iets waar ik niet helemaal op gerekend had.
Ik kreeg een soort hakers-block, een black-out van jewelste. Ik wist niet eens meer hoe ik steken op moest zetten, laat staan dat ik een tweede draad zou mee kunnen haken voor dat hele 'inhaak'-effect.
Ik kreeg het er warm van.
Met hulp lukte het uiteindelijk, maar na een telfout zakte de moed me weer in de schoenen. Overvallen door warmte, de gezelligheid, maar ook door de haak-vaardigheid van mijn mede-workshoppers, gaf ik er het laatste half uur de brui aan, wetende dat ik het 's avonds nog op mijn gemak weer zou proberen.

Inmiddels is het buideltje af en intensief in gebruik. Het viel me alleszins mee! Het blijft goed tellen en in mijn geval opletten dat ik niet te strak haak, maar binnen een paar uur was het tasje helemaal klaar. Pfiew, poe, gelukkig! Ik vond mijn geklungel op de workshop zelf zo gênant, maar wist dat het wel goed moest komen met een beetje geduld. Ik ga zeker meer buideltjes maken. Ze zijn zo snoezig én handig! Als portemonnee, make-up tasje, bag-in-bag of paradeer-tasje voor kleine meisjes ( en jongetjes ).

Het was fantastisch om andere creatieve geesten te ontmoeten en samen te haken. Het zijn stuk voor stuk fijne mensen waar ik graag nog eens mee af zou spreken. Benieuwd naar deze dames? Voilà!
Van Renee | Darteldoortje | Haakbrei-n | Amber's creaties | Linn Creatief | Kreamade | Draad & Praat | Crafty Queens |

Dit is overigens mijn buideltje geworden. Thirza draagt hem met trots en verzamelt er allerlei gevonden grutjes in.


5 comments:

 1. Zo mooi! Jouw meisje met het prachtige buideltje!! Ik vond het zelf ook erg gezellig en helemaal leuk, dat je erbij was! Zoiets is echt voor herhaling vatbaar!! Leuk geschreven overigens. Ook ik stagneerde even hoor bij de eerste steek: magische ring????? Gelukkig kon Chantal me op weg helpen! gr. Hennie p.s. bedankt voor de leuke foto!

  ReplyDelete
 2. Het was super leuk! Je hebt hem snel af zeg...!! Tot blogs. Liefs Lisanne

  ReplyDelete
 3. Wauw, je tasje is echt heel erg mooi geworden, en wat een leuk idee om er een hengsel aan te haken.
  Tot blogs, groetjes Chantal

  ReplyDelete
 4. Wat heb je je tasje al snel af zeg! Thuis, zonder alle afleiding is het dan toch makkelijker concentreren. Maar het was zeker gezellig vrijdagmiddag. Leuk om elkaar, als bloggers, te ontmoeten. Complimenten voor je mooie foto's trouwens. En wat een prachtig lief dochtertje heb je. Ik ben benieuwd wat ze allemaal zal verzamelen in haar nieuwe tas!
  Groetjes,
  Linda

  ReplyDelete
 5. Ik had het al op IG gezien maar wat leuk om nu even het hele verhaal te lezen! Ik wil ook eens zo'n workshop doen, het lijkt me superleuk. Maar hier in de buurt zie ik nooit zoiets voorbij komen :-(

  ReplyDelete