6/16/14

Sinds vrijdag hebben we vakantie. Dat wil zeggen dat mijn meneer twee-en-een-halve week vrij is van werk en ik de zorg voor Thirza kan delen. Fijn!

Helaas beginnen we de vakantie niet al te best. Thirza's weerstand is door het geweld van doorkomende tanden niet opperbest en heeft ergens een keertje kou gevat. Gevolg: dikke snottebellen en een stevige verhoging. Plus de eerder genoemde kiezen die zich gestaag door het tandvlees wurmen.

En toen ik vannacht ergens wakker werd voor een plas, merkte ik dat ook bij mij een verkoudheid op handen was. Vanochtend was deze op volle kracht en lig ik als een vaatdoek op bed. Met zijn drietjes eigenlijk.... Wat ergens best gezellig is. 

Onze dagen zullen weinig actief zijn de komende week, maar we hoeven niks en dat is al prettig. 

Voor het weekend ontdekte ik een foutje in mijn breiwerk. Terugbreien was geen optie en de steek ophalen bleek het werkje geen goed te doen. Gefrustreerd haalde ik het redelijk gevorderde project uit. Ik ging op zoek naar iets nieuws, maar had even geen inspiratie. 
Tot we besloten Thirza's ledikant om te bouwen tot peuterbedje. Het arme kind heeft nooit een dekentje gehad groter dan voor in de wandelwagen. 
Ik besloot dus een ledikantdeken te haken. Ik kocht wat bollen Stone Washed van scheepjeswol bij en begon in Moss-stitch te haken. 
Echt zo'n gaan-met-de-banaan-steek... Het schiet dus aardig op. En omdat ik toch geen grootse plannen heb met mijn hoofd vol watten, haak ik vrolijk verder. Alles vanuit het grote bed, waar we hele dagen bivakkeren. Extreem lui en onproductief, maar knus en fijn op zijn eigen manier.
5 comments:

 1. Heel veel beterschap saampjes!
  Wat een mooi garen "stonewashed" ben benieuwd naar het eindresultaat, maar eerst even goed uitzieken.
  Liefs Chantal

  ReplyDelete
 2. Niet leuk om zo de vakantie te starten. Hopelijk zijn jullie gauw weer wat beter.
  In ieder geval heb je een leuk haakwerk opgestart met prachtig garen!

  ReplyDelete
 3. Prachtig project ben je mee bezig! Beterschap voor jullie.... Gelukkig is het weer vandaag perfect voor een hangdag. gr. Hennie

  ReplyDelete
 4. Heel mooi, ben benieuwd naar het eindresultaat! Beterschap! liefs Lisanne

  ReplyDelete
 5. Ahh jammer dat je het moest uithalen! Maar een dekentje is ook heel leuk ;) Veel beterschap! xx

  ReplyDelete